Nederlandse borstvoedings organisaties

Meer informatie over borstvoeding kunt onder andere krijgen bij de volgende Nederlandse borstvoedings Organisaties

La Leche League Nederland
Borstvoedingorganisatie LLL (La Leche League) is de Nederlandse afdeling van
La Leche League International, een internationale organisatie die sinds 1956 informatie en ondersteuning biedt aan vrouwen die hun baby borstvoeding willen geven. Via de website zijn informatiebrochures te bestellen, evenals het Handboek voor Borstvoeding. Ook kun je hier het telefoonnummer vinden waarmee je in contact kunt komen met de vrijwilligster van LLL, die informatiebijeenkomsten organiseren en telefonisch hulp bieden bij borstvoedingsmoeilijkheden.

Nederlands Vereniging Lactatiekundigen
De Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen is in 1993 opgericht.
Zij heeft tot doel, het beroep van de lactatiekundige meer bekendheid te geven, bij het publiek en binnen de reguliere gezondheidszorg. Op de website kun je lezen wanneer en hoe je een lactatiekundige kunt inschakelen bij borstvoedingsproblemen of borstvoeding geven in bijzonder situaties.

Vereniging Borstvoeding Natuurlijk
Op deze pagina's van de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk zul je een schat aan informatie vinden. Er zijn pagina's met praktische informatie over borstvoeding en met eigen ervaringen van lezers van deze pagina's. Sinds de oprichting in 1978 is de vereniging Borstvoeding Natuurlijk uitgegroeid tot een professioneel draaiende vrijwilligersorganisatie. Tegenwoordig houdt de VBN zich bezig met de organisatie van voorlichtingsbijeenkomsten in vele regio's, uitgave van foldermateriaal, realisatie van de telefonische informatiedienst en informatie verstrekken aan de gezondheidszorg. Voor vragen of hulp bij borstvoeding, kun je terecht op de website.

www.borstvoeding.nl

De Samenwerkende Borstvoeding Organisaties (SBO) is een overleg van vijf organisaties die actief zijn op het gebied van het beschermen, bevorderen en ondersteunen van borstvoeding. De afzonderlijke organisaties hebben ieder een specifieke taak en met elkaar wordt het gehele werkveld bestreken. Via de items in het menu aan de linkerzijde vindt u informatie over de afzonderlijke organisaties.

Certificeringen

Tuple
StaticKit
Vakmensen