Kraamzorguren

Aantal kraamzorguren :

Tijdens de intake bespreken we hoeveel kraamzorg uren jullie ontvangen. Afhankelijk van je situatie en behoefte aan zorg, kan het aantal uren kraamzorg dat je krijgt, verschillen van minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur. Het aantal zorguren wordt afgestemd op jullie persoonlijke situatie en berekend met behulp van het Landelijk Indicatie Protocol (LIP). Dit landelijk indicatieprotocol is een handleiding waarmee kraamzorgaanbieders, verloskundigen en zorgverzekeraars in het hele land op dezelfde manier bepalen hoeveel kraamzorguren nodig zijn.

Het kan zijn dat jouw situatie na de bevalling en tijdens de kraamperiode verandert, dan vindt er een herindicatie plaats door je verloskundige. Op deze manier blijf je het aantal uren kraamzorg ontvangen dat bij jou en je gezinssituatie past.

Het aantal uren kraamzorg dat je toegewezen krijgt, wordt standaard verdeeld over acht dagen, in sommige gevallen kan tot tien dagen zorg geleverd worden.

Kraam Zeker geeft je uiteraard zorggarantie. Dit betekent dat je onder alle omstandigheden op kraamzorg kunt rekenen, ook tijdens feestdagen, in de vakantieperiode of tijdens een onverwachte geboortepiek.

Certificeringen

Tuple
StaticKit
Vakmensen