Jouw kraamverzorgende

Taken van jouw kraamverzorgende....

Je hebt er 9 maanden naar toegeleefd en dan is je kindje er! Er komt veel op jullie af, zo direct na de bevalling. Als jullie je eerste kindje gekregen hebben, is alles nieuw en moet jullie misschien erg wennen. Dan zijn wij er voor jullie.

Wij zorgen ervoor dat jullie optimaal kunnen genieten van de kraamperiode. Wij geven de persoonlijke zorg die bij jullie past.

Assistentie bij de bevalling

Onze kraamverzorgende assisteert de verloskundige tijdens de bevalling. Zij zorgt ervoor dat alles klaar staat voor de bevalling en helpt jou waar mogelijk. Direct na de bevalling verzorgt ze jou en je kindje. Zij houdt speciaal de eerste uren na de geboorte de gezondheidssituatie van jullie beiden in de gaten.

Verzorging van jou en je kindje

Onze kraamverzorgende assisteert, als dit nodig is, jou bij je dagelijkse lichaamsverzorging en wast en verschoont je kindje. Zij controleert ook jullie gezondheid. Ze heeft daarnaast ook de belangrijke taak bij het begeleiden van zowel borst- als flesvoeding.

Als er zich veranderingen voordoen in de gezondheidstoestand van jou of de baby waarschuwt zij de verloskundige. De kraamverzorgende doet haar taken samen en in overleg met je gezin, zodat jullie de verzorging van jullie kindje na de kraamtijd zelfstandig kunnen voortzetten.

Zorg voor het gezin

De kraamverzorgende doet de normale dagelijkse lichte huishoudelijke taken, zoals de was, stofzuigen, eventuele andere kinderen verzorgen en het kraambezoek ontvangen. Wanneer het jullie wens is kan zij ook het eten klaarmaken. Dit alles gaat in overleg met jullie.

Voorlichting en advies

De kraamverzorgende zal zoveel mogelijk je vragen over de verzorging en ontwikkeling van de baby beantwoorden. Bijvoorbeeld over het aanleggen aan de borst, het baden van de baby, het gebruik van kruiken en de ligging van de baby in bed.

https://kraamzeker.nl/veilig-slapen

Zorgdossier

De kraamverzorgende werkt met ons kraamdossier. Zij houdt hierin alle gegevens bij over de voeding van je kindje en jullie gezondheid. In "kraamtijd" staan allerlei leuke tips en informatie die van pas kan komen in de eerste tijd met jouw kindje. Bovendien dient het kraamdossier als naslagwerk voor de verloskundige.

Certificeringen

Tuple
StaticKit
Vakmensen